Ukens anbefaling: Haandbryggeriet Farewell Ale

Ved dødsfall var det tradisjon på norske gårder for å brygge et øl for den avdøde. Gravøl ble holdt i etterkant av begravelsen og var en markering for å hedre minnet til den avdøde. Farewell Ale er Haandbryggeriets tolkning av det tradisjonelle norske gravølet. Som med de fleste tradisjonelle ale har Farewell Ale et tydelig maltpreg. Vanligvis foretrekker jeg litt mer humledominans, men for dette ølet traff maltsødmen nær perfekt. Ølet har god fylde og smaker fruktig og friskt. Det er et, relativt sett, søtt øl, men dette blandes med smak av krydder og hint av bær.

Farewell Ale kom som en liten overraskelse. Det var en øl jeg kjøpte mer eller mindre på impuls etter strategien «en øl jeg ikke har smakt enda; det må jeg gjøre noe med». Nå skal det sies at jeg alltid har litt forventninger til en øl fra Haandbryggeriet. Ikke bare lager de en rekke svært gode øl, men de har også flere spennende og litt mer utradisjonelle øl slik som Kreklingøl og Røyk uten Ild. Jeg hadde imidlertid ikke forventet at den skulle være så god. Hvis du liker ale og vil prøve noe litt utenom det vanlige, så vil jeg helt klart anbefale den.

Haandbryggeriet Farewell Ale – 8.5 av 10

Vis 4 kommentarer

  1. Helt enig, et utrolig spennende øl.
    Det kommer inn ganske ofte på spesialbutikkene til polet i Vika og Valkendorfsgate, så «litt» enkelt å få tak i.

  2. Jeg må si at Haandbryggeriet har en veldig spennende tilnærming til å brygge tradisjonelle ølsorter. Jeg har til gode å smake en øl fra Haandbryggeriet som kun smaker generisk. Skulle gjerne sett at den var tilgjengelig på flere pol enn Vika.

  3. Enig. Denne likte jeg også veldig godt. Haandbryggeriet har mange spennende øl. Samtidig har jeg fått endel dårlige øl derfra også. Både skumbomber og oksiderte flasker.
    Men Farewell-ølen har jeg drukket et par ganger, og de har vært feilfrie.

  4. Sist jeg var innom Bar & Cigar i Oslo, klaget de over at noen av ølene fra Haandbryggeriet var dårlige, så det kan være problemer med enkelte deler av produksjonen. Til nå har jeg imidlertid kun fått gode øl derfra; heldigvis.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.