Nordnorske bær og andre godsaker

Jeg innser at jeg har vært litt treg til å oppdatere bloggen i det siste. Det har heller ikke vært imponerende høy intensitet i ølprosjektet, selv om jeg nå har passert 120 forskjellige øl. Nå var det forventet at raten på nye øl per uke ville synke dramatisk etter sommerferien, men jeg har helt klart et forbedringspotensiale i tiden fremover.

Nå skal det dog sies at jeg har fått prøvd en del spennende øl de siste to ukene, hvorav flere av dem fortjener å bli nevnt på denne bloggen. En av de største overraskelsene i det siste har vært Bersalis Kadet, en belgisk trippel med behaglige 4,5 prosent alkohol. På flasken blir det lovet at det er en øl med smaken til en trippel, men som kan nytes som en pils. Og for en gangs skyld holder markedsføringen hva den lover. Faktisk er Bersalis Kadet en av de bedre blonde belgiske ølene jeg har smakt, og det er behagelig å vite at man ikke kommer til å se dobbelt hvis man føler for å ta to eller tre flasker av den. Jeg plukket opp et par flasker da jeg var i Kragerø for en uke siden, men jeg vil anta at den også er å finne i Oslo. Skulle du komme over den anbefaler jeg i hvert fall at du gir den et forsøk (og fortell gjerne i kommentarfeltet hvor du fant den…).

En annen øl som fortjener litt oppmerksomhet er Haandbryggeriets Kreklingøl. Det er riktig nok ikke det beste ølet jeg har smakt, men det er et spennende, om dog litt spesielt, brygg. Ølet er, som navnet tilsier, basert på krekling, som er plukket i Finnmark og brakt til Drammen. Smaken kan minne litt om Kriek – det belgiske spesialitetsølet basert på Gueuze og tilsatt kirsebær. Det er på ingen måte en øl for alle, men det er helt klart et spennende avbrekk fra den tradisjonelle pilsneren. For tiden er det også mulig å få den på fat på Parkteateret.

Og mens jeg er inne på Haandbryggeriet. For noen uker siden anbefalte jeg Nøgne Øs belgisk-inspirerte sommerøl Saison. I mellomtiden har jeg også rukket å prøve Haandbryggeriets alternativ til denne: Ardenne Blond, og jeg kan lykkelig bekrefte at også dette er en fantastisk øl. For tiden later det til at det er norske mikrobryggerier som lager de beste lyse belgiske ølene…

Haandbryggeriet Ardenne Blond – 9
Bersalis Kadet – 8
Haandbryggeriet Kreklingøl – 6.5

Skriv en kommentar