Statusoppdatering etter 3 måneder

Det er nå litt over 3 måneder siden jeg åpnet min første flaskeøl som en del av prosjektet med å smake meg gjennom 1001 forskjellige øl. Etter 3 måneder er status 104 forskjellige øl, hvorav 88 av dem er i boken. Litt etter hvordan man ser på det er jeg dermed enten litt over 10 prosent ferdig, eller i underkant av 9 prosent ferdig. Holder jeg samme tempo vil jeg ha smakt meg gjennom 1001 om 26 måneder, i god tid før jeg er 33 år. Det skal dog nevnes at det var en tur til Belgia i sommer som bidro sterkt til dette resultatet. På den annen side var det en del øl som ikke er med i boken som ble smakt før jeg begynte å notere dem ned.

Og for de som liker litt statistikk: gjennomsnittskarakteren for alle øl til nå er 6,9 av 10. For ølene fra boken er snittet 6,8, mens snittet for de resterende ølene er 7,3. Belgisk øl er ganske heftig representert blant de jeg har smakt meg gjennom til nå. Faktisk er 75 av de 104 ølene belgiske. Snittkarakteren for de belgiske ølene er 6,9; det samme som gjennomsnittet for alle.

Oversikt over øl som ikke er i boken:
Nøgne Ø Pilsner – 10
Gandavum Blond Dry Hopping – 9
Tripel Van De Garre – 9
Haandbryggeriet Bavarian Weizen – 8.5
Leffe Blonde – 8.5
Alpha Dog – 8
Kameleon Tripel – 8
Punk IPA – 8
Saison de Dottignies – 8
Alhambra – 7.5
Blonde de Bourgogne – 7.5
Mort Subite Lambic Blonde – 7
Estrella Damm Daura – 6
Heineken – 4.5
Jupiler – 4.5
Vedett – 3.5

Vis 3 kommentarer

  1. Jeg skal huske på lista di neste gang jeg skal prøve nye øltyper. 🙂
    Si fra hvis du kommer over sjokoladeøl (ikke vanlig sjokoladestout) – jeg har hørt gode rykter om det (!), men har aldri funnet det.

  2. Gandavum og Tripel Van De Garre er dessverre bare mulig å få tak i i henholdsvis Gent og Brugge. Og Nøgne Øs pils har til nå bare blitt solgt om sommeren ved gjestebrygga i Arendal. Jeg skal prøve å få satt sammen flere lister med god øl som er litt lettere å få tak i. Skal også se etter sjokoladeøl 🙂

  3. Faktisk ser det ut til at Nøgne Ø pils har blitt solgt flere steder, blant annet i Kristiansand og Stavanger, i tillegg til Olympen og Haandverkerstuene i Oslo. Og visstnok skal RF-kjelleren på Blindern få inn et par fat til semesterstart!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.