Reviderte mål

Det slo meg da jeg nylig var i Belgia at det kan bli vanskelig å nå målet om å smake seg gjennom alle ølene som er nevnt i boken; i hvert fall før jeg blir 33. Ikke på grunn av at det er en umulig oppgave å komme gjennom så mange øl før den tid – jeg har heldigvis noen år på meg – men fordi det er mange spesialistøl som det rett og slett ikke er mulig å få tak i uten å reise ut av landet, og selv da kan det være vanskelig. Enkelte av de belgiske ølene var ekstremt vanskelig å finne, selv i barene og butikkene med solide utvalg (og dem er det mange av). For å gjøre det enda vanskeligere, er det rundt dobbelt så mange amerikanske øl som belgiske i boken. Det store flertallet av disse er også spesialistøl. Sannsynligheten for å få tak i alle disse er forsvinnende liten.

I tillegg er jeg litt usikker på om jeg ønsker å smake på alle. Dette er kanskje ikke helt i tråd med prosjektet, men hvis jeg må prioritere noen foran andre – slik jeg måtte i Belgia – så vil jeg gjøre det. Etter noen uheldige møter med Gueuze-øl (en type ettergjæret øl som hovedsakelig produseres i Brussel-området), prioriterte jeg i hovedsak andre typer øl. Drar jeg til Belgia igjen er jeg ikke sikker på om Gueuze vil stå øverst på listen over øl å prøve; det finnes tross alt over 1000 andre belgiske øl.

Dette betyr ikke at jeg har gitt opp å smake meg gjennom 1001 øl. Tvert om; målet er fortsatt 1001 – og gjerne flere – men jeg lar boken heller være veiledende for hvilke øl jeg prøver. Jeg vil fortsatt forsøke å få tak i så mange som mulig fra boken, men vil også supplere med andre. Derfor har jeg heller ikke dårlig samvittighet for å ha kjøpt inn BrewDog Punk IPA til i kveld.

Skål!

Skriv en kommentar