When in Bruges #1

When in Bruges #1

Når man drar til Belgia, er det nærmest obligatorisk å besøke Brugge. Byen er en av de best bevarte middelalderbyer i Europa. I tillegg til de mange turistattraksjonene tilbyr Brugge også en rekke sjarmerende og spesielle puber (flere av dem er dog stengt noen uker i juli, noe jeg smertelig fant ut). En av de mer sjarmerende er Staminee De Garre. Stedet er nærmest umulig å finne; det ligger i en trang (og da mener jeg trang) bakgate et middels steinkast fra torget. Jeg fant det mer eller mindre ved en tilfeldighet (min kjæreste hadde dog markert det på kartet), på jakt etter en enkel lunsj. Puben har mange øl på menyen (men ikke så mye mat til lunsj), men deres pièce de résistance er deres egen hjemmebryggede husøl: Tripel van De Garre. Denne ølen er det kun mulig å få på denne ene puben, og kun fra fat. Og den er definitivt verd turen alene. Det er en klassisk belgisk øl med god fylde og bra skum. Det er også en sterk øl, men det er ikke en merkbar alkoholsmak som sniker seg inn i mange av de kraftigere  belgiske ølene. I tillegg har den en fin og behagelig bitterhet, noe jeg personlig setter stor pris på.

Tripel van De Garre

Skulle jeg reise til Brugge igjen er De Garre et sted jeg uten tvil kommer til å dra innom. Ikke bare på grunn av deres husøl, men også fordi det er en meget koselig, og liten, pub. Hvis du har muligheten til å oppsøke stedet, anbefaler jeg også en tur opp i andre etasje. Trappene opp er hysterisk smale (spesielt etter to øl). Og når det gjelder husølet, så er denne obligatorisk å smake. Den er riktig nok ikke i boken, men den burde definitivt ha vært der. Den kommer uansett inn på min liste over 1001 øl man må smake:

Tripel van De Garre – 9

Skriv en kommentar