The End of History

The End of History

BrewDog End of History

BrewDog End of History © BrewDog

Det måtte jo selvfølgelig skje. For de som enda ikke har fått det med seg, har BrewDog nylig lansert verdens sterkeste øl. Og denne gangen har de tatt skikkelig i. The End of History (jeg har dog en følelse av at det ikke blir det) holder 55 volumprosent. Eller med andre ord, seks prosent under å være straffbar for import, salg eller konsum i Norge (brudd på legemiddelloven). Og hvis dette ikke er bisart nok; ølet selges i flasker laget av døde ekorn (!). Riktig nok skal det være snakk om dyr som har lidd sin død som «road kill», men det har nødvendigvis ikke hindret at det har kommet en del protester mot den spesielle «innpakningen», i tillegg til enkelte forsøk på satire.

The End of History er basert på en belgisk blond ale som er frysedestillert (eneste muligheten å få en så latterlig høy volumprosent). Enkelte nettsteder melder at basisølet visstnok holdt en alkoholdstyrke på hele 25 prosent før selve fryseprosessen startet. Hvis det ikke skulle si seg selv, anbefaler BrewDog at ølet konsumeres i små mengder, mens man beundrer sitt utstoppede dyr. Det kan også være lurt å spare litt på dråpene med tanke på prisen. Ølet er nemlig ikke bare det sterkeste, men trolig også det dyreste (eller var; det er allerede utsolgt) ølet som er produsert. Prisen ligger på 500 eller 700 pund (tilsvarende 4765 eller 6760 norske kroner), alt etter om du vil ha flasken i et ekorn eller en røyskatt.

Ryktene skal ha det til at BrewDog også jobber med å fremstille sterkeste øl fra gjæring alene. Foreløpig er det Samuel Adams Utopia som innehar denne tittelen. Hvorvidt tyske Schorschbräu følger opp med ytterligere sterkere øl får fremtiden vise.


The End of History from BrewDog on Vimeo.

Skriv en kommentar