Sex i en båt

Denne posten skal ikke handle om sex – faktisk ganske langt unna sex. Budweiser er en av de mest solgt ølene i verden. Dog ikke den mest solgt i USA. Siden 2001 har den tittelen gått til Bud Light med rundt 16 prosent av markedet for øl. Som kjent er ikke Bud Light en lettøl, slik vi er vant med her i Norge, men en variant av Budweiser med færre kalorier… En oppfinnelse som vi nå også har blitt kjent med i Norge etter at en rekke norske bryggerier de siste årene har kastet seg på lavkaloriølbølgen. Budweiser havner på en annenplass på den amerikanske salgslisten. Den deprimerende lesningen stopper imidlertid ikke der; på de neste plassene kommer Miller Lite, Coors Lite og Corona Extra. Jeg er ikke nevneverdig USA-uvennlig, men når det kommer til ølsmak så er det ganske tydelig at amerikanere, på populasjonsbasis, ikke har den mest raffinerte smaken.

Det er ikke det at Budweiser nødvendigvis smaker så fryktelig. Det er bare det at det er så forbasket lite av den. Å drikke en Budweiser er rett og slett en meget kjedelig opplevelse. Boken tar også et lite forbehold i beskrivelsen av Budweiser; «It is derided in some quarters as unchallenging and unrewarding, the brewing version of sliced white bread.» Nå har jeg dog noe forståelse for at millioner av amerikanere kan nyte en iskald Bud på en varm sommerdag. Igjen, smaken er ikke vond, den har noe for seg. Budweiser smaker også betydelig bedre på glassflaske enn boks, som den stort sett har vært å få tak i i Norge. Dog er det dessverre ganske mye sannhet i punchlinen til den velkjente vitsen: «It’s fucking close to water»…

Budweiser – 3

Selv om en irriterende langvarig forkjølelse har lagt en demper på ølsmakingen den siste uken, har jeg rukket å komme litt lenger på listen. Rangeringen av de øvrige forholder seg slik:

Samuel Adams Boston Lager – 7.5
Newcastle Brown Ale – 7
Bernard – 7
Estrella Damm – 6.5

«Bare» 990 igjen…

Skriv en kommentar